Porady - przystawki i wyr.garmażery

Aktualna ocena: 0
autor: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
- Podstawą do przygotowania kanapek jest pieczywo: świeże do kanapek popularnych i lekko czerstwe - do kanapek dekoracyjnych /pieczywo lekko czerstwe nie deformuje się przy krajaniu/. - Kanapki dekoracyjne sporządza się z długich bułek barowych lub pieczywa razowego, okrojonych ze skórki ostrym nożem. - Kanapki dekoręcyjne smaruje się cienką warstwą masła i nakłada elementy pokręjanych wędlin, sera, jaj lub smaruje różnymi pastami. Do kanapek smarowanych pastami nie używa się dodatkowo masła. - Grzanki sporządza się z białej czerstwej bułki. - Tosty są to grzanki opiekane w tostownikach lub nawet w piekarnikach, bez tłuszczu, powinny być chrupiące, w środku zaś miękkie. - Jeśli zachodzi konieczniść wcześniejszego przygotowania kanapek, należy je przykryć lekko zwilżonym muślinem lub papierem pergaminowym albo folią aluminiową, aby w ten sposób zabezpieczyć przed wysychaniem. - Zimne mięso należy podawać w plastrach cieńszych niż mięso gorące wyjątek stanowią pasztety. - Do sporządzenia przystawek z mięsa surowego używa się tylko wołowiny i koniny. - Suche bułki odzyskują świeżość, jeśli zawiniemy je na godzinę w wilgotną ściereczkę, a potem ułożymy /bez ściereczki/ na blasze i wsuniemy na parę minut do gorącego piekarnika.

Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher