Kuchenne zapachy

Aktualna ocena: 0
autor: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Jak uniknąć nie zawsze przyjemnych zapachów roznoszących się w kuchni w trakcie gotowania potraw?

Kalafior: do gotowania dodajemy kawałek skórki chleba.
Ryba smażona: na patelni przysmażyć najpierw nieduży kawałek skórki pomarańczy bądź cytryny.
Przypalone mleko: posypać przypalone miejsce solą, umyć octem.
Nieświeży zapach w lodówce: rozmrożoną lodówkę przemyć mieszaniną wody z sodą, wytrzeć do sucha, wywietrzyć.
Zapach zjełczałego tłuszczu w pojemniku: wyłożyć na 24 godz. umyty pojemnik kawałkiem gazety, następnie ponownie umyć, wysuszyć.
Nieświeży zapach w termosie usuniemy wrzucając do niego kostkę cukru.
Widzisz błąd? Porada jest niezgodna z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ta porada nie została jeszcze skomentowana.
Aby dodać komentarz musisz się zalogować! Jeśli nie masz jeszcze konta, załóż je teraz. wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher