|
||||
JAK GRILLOWAĆ ŻÓŁTY SERJak przyrządzić taki ser? Najlepiej ser pokroić w średnio grube plasterki, owinąć folią albuminową lub grillować na specjalnych aluminiowych tackach, następnie poczekać aż się zarumieni i zrobi się na nim twardawa i chrupiąca skorupka. Odpowiednio jest podawać jeszcze gorący, wtedy bardzo dobrze smakuje i smakowicie rozpływa się w ustach. Jak podawać? Tak przygotowany i zrobiony ser można dodawać do mięs lub sałatek, a także podawać w towarzystwie pomidorów, aromatycznych ziół, z czosnkiem lub z innym dodatkami, które lubisz albo masz akurat pod ręką. Jeśli na twoim stole zagościł tradycyjny oscypek, koniecznie podaj go z żurawiną.
Widzisz błąd? Porada jest niezgodna z regulaminem? Zgłoś to do nas.
Wasze komentarze (0)Ta porada nie została jeszcze skomentowana.Aby dodać komentarz musisz się zalogować! Jeśli nie masz jeszcze konta, załóż je teraz. Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|