JAK GRILLOWAĆ ŻÓŁTY SER

Aktualna ocena: 0
autor: Kucharz-Misio
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Jak zaskoczyć znajomych niecodziennymi przekąskami z grilla? Wybierz ser, który jest łatwo dostępny, prosty do przyrządzenia i smakuje wybornie.

Jak przyrządzić taki ser?

Najlepiej ser pokroić w średnio grube plasterki, owinąć folią albuminową lub grillować na specjalnych aluminiowych tackach, następnie poczekać aż się zarumieni i zrobi się na nim twardawa i chrupiąca skorupka. Odpowiednio jest podawać jeszcze gorący, wtedy bardzo dobrze smakuje i smakowicie rozpływa się w ustach.

Jak podawać?

Tak przygotowany i zrobiony ser można dodawać do mięs lub sałatek, a także podawać w towarzystwie pomidorów, aromatycznych ziół, z czosnkiem lub z innym dodatkami, które lubisz albo masz akurat pod ręką. Jeśli na twoim stole zagościł tradycyjny oscypek, koniecznie podaj go z żurawiną.
Widzisz błąd? Porada jest niezgodna z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ta porada nie została jeszcze skomentowana.
Aby dodać komentarz musisz się zalogować! Jeśli nie masz jeszcze konta, załóż je teraz. wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher