|
||||
Jak zrobić dobrego kus-kusa?W najprostszej wersji kaszę kuskus przygotowuje się zalewając granulat wodą w proporcji 1:1 i zostawiając w naczyniu pod przykryciem na kilka minut (do wchłonięcia wody). Ale żeby dodać trochę smaku i aromatu, zamiast czystej wody można zastosować bulion (pół kostki rosołowej na pół szklanki z wodą) - smak jest zupełnie inny. Można też do wody dodać curry (kuskus wyjdzie w charakterystycznym żółtym kolorze) lub chilli (do dań na ostro).
Widzisz błąd? Porada jest niezgodna z regulaminem? Zgłoś to do nas.
Wasze komentarze (0)Ta porada nie została jeszcze skomentowana.Aby dodać komentarz musisz się zalogować! Jeśli nie masz jeszcze konta, załóż je teraz. Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|