|
||||||||||
Piernik holenderskiKrótki opis potrawyPiernik, który zawsze się udajePotrzebne składniki czekolada deserowa - 100 g miód - 200 g jajka - 2 cukier - 125 g goździki, cynamon, kardamon mąka - 250 g proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) posiekane migdały - 100 g posiekane orzechy laskowe - 100 g rodzynki wiórki czekoladowe czekolada na polewę Etapy przyrządzania1
Zetrzeć czekoladę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i czekoladą.
2
Miód, jajka, cukier i przyprawy - zmiksować
3
Mąkę z proszkiem i czekoladą połączyć ze zmiksowaną masą (mikserem). Dodać orzechy, migdały, rodzynki i wymieszać łyżką.
Piec w temp. 175 st. C godzinę.
Po upieczeniu polać górę płynną czekoladą i posypać wiórkami czekoladowymi.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|