Piernik holenderski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Wigilia
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Piernik, który zawsze się udaje

Potrzebne składniki

• czekolada deserowa - 100 g
• miód - 200 g
• jajka - 2
• cukier - 125 g
• goździki, cynamon, kardamon
• mąka - 250 g
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)
• posiekane migdały - 100 g
• posiekane orzechy laskowe - 100 g
• rodzynki
• wiórki czekoladowe
• czekolada na polewę

Etapy przyrządzania

1
Zetrzeć czekoladę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i czekoladą.
2
Miód, jajka, cukier i przyprawy - zmiksować
3
Mąkę z proszkiem i czekoladą połączyć ze zmiksowaną masą (mikserem). Dodać orzechy, migdały, rodzynki i wymieszać łyżką. Piec w temp. 175 st. C godzinę. Po upieczeniu polać górę płynną czekoladą i posypać wiórkami czekoladowymi.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher