Biszkopt z jagodami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Coś szybkiego, na niespodziewanych gości

Potrzebne składniki

• jajka - 4
• cukier - 1 szkl.
• mąka - 1 szkl.
• margaryna - 1 kostka(i)
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• mąka ziemniaczana - 2 łyżka(i)
• czarne jagody - 25 dag

Etapy przyrządzania

1
Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąkę ziemniaczaną a na końcu stopioną margarynę. Mieszamy. Wylewam ciasto do prodiża wysmarowanego masłem i posypanego bułką tartą. Na wierzch rozkładamy jagody i pieczemy sprawdzając wykałaczką czy ciasto nie jest surowe.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)


dziś sprawdzę ten przepis i zobaczymy hihi ale wygląda na to ze to bedzie pychotka:)pozdrawiam KASIA
autor: Anonim dodany dnia 2009-06-20 11:49:34
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher