Pierś kurczaka z ananasem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Soczysta pierś w sosie śmietanowo-ananasowym

Potrzebne składniki

• podwójna pierś kurczaka - 1
• szynka wędzona - 8 plastrów
• ser gouda w plastrach - 20 dag
• ananas z puszki - 8 plastrów
• syrop z ananasa - 4 łyżka(i)
• śmietana 18% - 4 pojemniczki
• sól, pieprz, ziarenka smaku, przyprawa do kurczaka

Etapy przyrządzania

1
Pierś umyć, osuszyć i pokroić na filety, lekko rozbić posypać przyprawami i odstawić do lodówki.
2
śmietanę wymieszać z syropem przyprawić solą i pieprzem i połowę wlać do naczynia w którym będzie pieczone. Włożyć mięso i na każdym filecie położyć plaster szynki, plaster ananasa, ułożyć ser i zalać pozostałą śmietaną. Piec ok. 20 min w temp. 200 st. C.

Jak podawać?

Z zapiekanymi ziemniaczkami i surówką lub sałatą Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher