SERNIK POD KARMELOWĄ PIERZYNKĄ

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

PYSZNOŚĆ :)))

Potrzebne składniki

• TWARÓG NA SERNIK - 1 kg
• CUKIER - 1 szkl.
• JAJKO - 7 szt.
• MASŁO - 1/2 kostka(i)
• BUDYŃ ŚMIETANKOWY LUB ANTYZAKALEC - 1 op.
• CUKEIR WANILIOWY - 1 op.
• SÓL - 1 szczypta(y)
• AROMAT WANILIOWY(KILKA KROPLI)
• RODZYNKI - 1
• MĄKA ZIEMNIACZNA DO OBTOCZENIA RODZYNEK
• MLEKO SKONDENSOWANE SŁODZONE - 1 puszka(i)
• ORZECZY WŁOSKIE ŁUSKANE - 20 dag

Etapy przyrządzania

1
Puszkę mleka gotujemy (zamkniętą) w garnku z wodą przez około 3/4 godziny.
2
Żółtka oddzielamy od białek, dodajemy cukier i ubijamy do puszystości. Następnie dodajemy masło i ucierając dodajemy twaróg, budyń i aromat. Rodzynki sparzamy i obtaczamy w mące ziemniacznej, a następnie dodajemy do ciasta.
3
Na koniec ubijamy białka jajek (ze szczyptą soli) i delikatnie mieszamy z utartą masą twarogową.
4
Formę ciasta wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wykładamy na blachę i pieczemy około 60 minut w temperaturze 180-200 stopni C.
5
Po upieczeniu mieszamy ugotowane mleko z posiekanymi orzechami i wykładamy powstałą masę karmelowo-orzechową na wierzch sernika.
6
Blachę można również wyłożyć herbatnikami lub kruchym ciastem zanim wyłoży się na nią masę sernikową.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher