żeberka pieczone z sosem słodko - kwaśnym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Specjalność mojej mamy

Potrzebne składniki

• żeberka - 1 kg
• cebule - 3-4 szt.
• rozdrobniony czosnek - 3
• koncentrat pomidorowy - 1 puszeczka
• ketchup - 4 łyżka(i)
• ocet 6% - 2 łyżka(i)
• cukier - 2 łyżka(i)
• "Magi" - 1,5 łyżeczka(i)
• pieprz - 1/2 łyżeczka(i)
• przyprawa Curry - 1 łyżeczka(i)
• musztarda - 1 łyżka(i)
• sól - do smaku

Etapy przyrządzania

1
1. żeberka podsmażyć 2. cebulę smażyć w plastrach z czosnkiem, podlać wodą dodać pozostałe składniki 3. żeberka ułożyć w brytfannie piec od 1 do 1,5 godziny aż będą miękkie

Jak podawać?

Można z ryżem i suróweczką z młodej kapustki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher