|
||||||||||
żeberka pieczone z sosem słodko - kwaśnymKrótki opis potrawySpecjalność mojej mamyPotrzebne składniki żeberka - 1 kg cebule - 3-4 szt. rozdrobniony czosnek - 3 koncentrat pomidorowy - 1 puszeczka ketchup - 4 łyżka(i) ocet 6% - 2 łyżka(i) cukier - 2 łyżka(i) "Magi" - 1,5 łyżeczka(i) pieprz - 1/2 łyżeczka(i) przyprawa Curry - 1 łyżeczka(i) musztarda - 1 łyżka(i) sól - do smaku Etapy przyrządzania1
1. żeberka podsmażyć
2. cebulę smażyć w plastrach z czosnkiem, podlać wodą dodać pozostałe składniki
3. żeberka ułożyć w brytfannie piec od 1 do 1,5 godziny aż będą miękkie
Jak podawać?Można z ryżem i suróweczką z młodej kapustki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|