|
||||||||||
KOKOSANKIKrótki opis potrawypyszne ciasteczkaPotrzebne składniki margaryna - 1 kostka(i) cukier - 1 szkl. śmietana - 1/2 szkl. mąka - 2,5 szkl. jajka - 3 żółtka - 2 proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) cukier waniliowy - 1 op. masło lub margaryna - 1,5 kostka(i) cukier - 1,5 szkl. śmietana gęsta - 3/4 szkl. kakao - 3 łyżka(i) wiórki kokosowe - 4-5 op. Etapy przyrządzania1
1 kostkę margaryny, 1 szkl. cukru 1/2 szkl. śmietany - zagotować
Jak wystygnie dodać: 2,5 szkl. mąki, 3 jajka, 2 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy - zmiksować mikserem
Wylać na blachę. Piec ok. 40 min.
Wystudzić i kroić w paski, a paski w równoległoboki.
2
POLEWA:
1,5 kostki masła, 1,5 szkl. cukru, 3/4 szkl. śmietany gęstej, 3 łyżki kakao - zagotować na wolnym ogniu 5-6 minut
3
Polewę wlać do miski, wiórki kokosowe do innej. Maczać w polewie równoległoboki z ciasta i obtaczać w wiórkach
Smacznego
Jak podawać?Ułożone na tacce w piramidkę Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|