Tort brzoskwiniowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Tort brzoskwiniowy

Potrzebne składniki

• biszkopt z 8 jaj
• Masa:
• 1 i 1/2 szklanki mleka
• 1/2 szklanki cukru
• 1 budyń śmietankowy
• 2 jaja
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• 1 kostka masła
• ananasy, brzoskwinie

Etapy przyrządzania

1
Robimy biszkopt z 8 jaj.
2
Upieczony biszkopt przekrawamy poziomo na pół.
3
Robimy masę. 1 szklankę mleka zagotować z ½ szklanką cukru i dodać resztę składników rozmieszanych w ½ szklance mleka. Ugotować budyń. Wystudzić go i połączyć z masłem. Można dodać troszkę spirytusu do masy.
4
Dodajemy do masy pokrojone na kawałki ananasy i brzoskwinie.
5
spód biszkoptu pokropić ponczem.
6
Spód biszkoptu smarujemy masą.
7
Przekładamy dwa krążki biszkoptu masą.
8
Na wierzch całości dajemy jeszcze masę.
9
na wierzch wyłożyć brzoskwinię.
10
Boki biszkoptu obtoczyć w bułce tartej.
11
na poukładane brzoskwinie wylać galaretkę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher