|
||||||||||
Makaron ze szpinakiemKrótki opis potrawyW szczególności Dla wszystkich ktorzy nie lubią szpinaku.Potrzebne składniki makaron penne - 1 op. szpinak mrożony - 1 op. czosnek - 4-5 Knorr kostki smaku (czosnkowa) - 1 szt. Vegeta ziarenka smaku sól Jogurt naturalny - 1 duży Etapy przyrządzania1
1. Makaron ugotować.
2. Na patelnie wlać odrobinkę oleju, włożyć zamrożony szpinak. Smażyć i przewracać drewnianą łopatką aż zrobi się "paćka".
3. Rozpuścić kostkę smaku Knorra 1/2 szkl. wody.
4. Jak woda odparuje ze szpinaku wlać rozpuszczoną kosteczkę, doprawić ziarenkami smaku, vegeta i solą (to podstawa by wydobyć smak szpinaku) i starty żółty ser.
5. Dodać ugotowany makaron i wymieszać.
6. Jogurt przelać do miski dodać wyciśnięte ząbki czosnku i sól.
7. Wyłożyć makaron ze szpinakiem, podawać polane jogurtem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|