|
||||||||||
Brukselki w cieścieKrótki opis potrawypo prostu brukselkiPotrzebne składniki Jarzynka - 1 łyżeczka(i) majonez - 1 łyżka(i) brukselka - 50 dag mąka pszenna - 2 łyżeczka(i) mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka(i) jajka - 2 szt. pieprz olej - 1/2 szkl. Etapy przyrządzania1
Brukselki pczyścić, ugotować z dodatkiem Jarzynki, odsączyć i ostudzić. Z mąki, jajek i majonezu przygotować gęste ciasto. Doprawić Jarzynką i pieprzem. Brukselki zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|