|
||||||||||
Zupa krem z dyni pikantnaKrótki opis potrawyDynia na pikantniePotrzebne składniki 1 kg miąższu dyni 2 pory (biała część) 1-2 ząbki czosnku 4 szklanki bulionu z kurczaka pól szklanki jogurtu naturalnego po łyżeczce mielonego kminku i imbiru, sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki posiekanych listków kolendry Etapy przyrządzania1
Dokladnie umyte pory pokroic na cienkie plasterki, czosnek posiekac. Dynie pokroic w kostke. W rondlu rozgrzac oliwe, wrzucic czosnek i pory, chwile samzyc, dodac imbir i kminek. MIeszajac, smazyc przez 1-2 minuy, dodac dynie, posypac sola i pieprzem, wymieszac, wlac bulion, doprowadzic do wrzenia, a pozniej gotowac na niewielkim ogniu ok 30 minut. Przestudzic, zmiksowac, doprawic do smaku, podgrzac, wymiezzac z jogurtem. Przed podaniem posypac kolendra.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|