|
||||||||||
Mufinki jagodoweKrótki opis potrawymufinkiPotrzebne składniki mąka - 300 g proszek do pieczenia - 1 łyżka(i) sól - szczypta(y) cukier - 100 g jajko mleko - 250 ml stopione masło - 60 g jagody - 150 g bułka tarta do foremek Etapy przyrządzania1
W dużej misce wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Mleko dokładnie roztrzepać z jajkiem i dodać do mąki. Mieszając wlewać stopniowo stopione masło. Ciasto dokładnie wymieszać. Gdy jest już jednolite dadać umyte i dokładnie odsączone jagody. Wymieszać z ciastem. Małe foremki do babeczek posmarować masłem i posypać bułką tartą. Wlać do nich ciasto, tak aby zajmowało 3/4 pbjętości foremki. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 C. Po upieczeniu opruszyć cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|