Świąteczny Schab

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobry

Potrzebne składniki

• schab z kościa - 1 kg
• olej - 2 łyżka(i)
• mąka - 1 łyżka(i)
• pieczarki - 15 dag
• orzechy włoskie - 1 łyżka(i)
• masło - 1 łyżka(i)
• tarty chrzan - 3 dag
• żołtko
• sol
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki oczyścić, drobno pokroić , usmażyć na maśle.Mięso umyć , oddzielić od kości .Wymieszać pieczarki z chrzanem , orzechami i żółtkiem.Doprawić. W schabie ostrym nożem wydrążyć otwór . W nacięcie włożyć nadzienie, mięso oproszyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym oleju.Piec 50 - 60 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher