|
||||||||||
Poncz ananasowyKrótki opis potrawyOkPotrzebne składniki wino białe - 750 ml rum - 10 ml esencja herbaciana - 250 ml sok ananasowy - 250 ml sok z 1 cytryny wanilia - 1/2 laski cukier - 5 łyżka(i) starta skorka z cytryny Etapy przyrządzania1
Plastry ananasa pokroić na połówki i ułożyć w szklanym naczyniu, zalać rumem i odstawić. Wanilię posiekać , do garnka wlać wino, esencję herbacianą, sok ananasowy. Wyrzucić wanilię i cukier.Garnek postawić na ogniu i podgrzewać, aż płyn zacznie się burzyć. Uważać, by się nie zagotował. Zdjąć z ognia, dodać startą skórkę cytrynową i ananasy z rumem. Zamieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|