|
||||||||||
Makaron na maśleKrótki opis potrawySmacznie i pachnąco;)Potrzebne składniki makaron - 100 g tuńczyk - 3 łyżka(i) masło - 1 łyżka(i) koper - 1 jogurt naturalny - 4 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Makaron gotujemy wg przepisu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy.
Po zagotowaniu odcedzamy makaron i hartujemy tj. przelewamy go zimna wodą.
W trakcie gotowania makaronu przygotowujemy sos koperkowy.
Do miseczki wlewamy ok.4 dużych łyżek jogurtu naturalnego i posiekany koperek.
Pozostawiamy na parę minut wymieszane składniki aby zapach koperku przeszedł cały sos.
Następnie rozgrzewamy patelnie i kładziemy na nią masło. Na lekko rozgrzane masło wrzucamy makaron i podsmażamy często mieszając żeby ani masło ani makaron nie zaczęły się przypalać. Na samym końcu smażenia tj po ok. 3 minutach dodajemy do makaronu 3 łyżki tuńczyka .
Makaron serwujemy w głębokiej miseczce , polewamy go sosem a do tego zaparzamy herbatkę o smaku cytrynowym.
Smacznego
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|