|
||||||||||
Miód na trawienieKrótki opis potrawyZnakomicie poprawia trawienie, jest doskonałym środkiem do słodzenia herbatek przy przeziębieniuPotrzebne składniki 30 dag kwiatków mniszka cytryna pomarancza 1-2 gożdżiki 1 kg cukru 1 litr wody Etapy przyrządzania1
Kwaity mniszka ułożyć w słoju, dodac gozdziki, zalac wrzatkiem, przykryc gaza, zostawic na 1-2 dni w cieplym miejscu, po czym przecisnac przez gaze.
Pomarancze i cytrynę dokładnie wymyc, obrać , pokroic w kostkę, usunąc pestki. Owoce i cukier zalać w rondlu przecedzonym wywarem z kwiatów, doprowadzic do wrzenia, mieszajac, a pozniej gotowac na niewielkim ogniu, az syrop zgestnieje. Gorący gęsty "miód mniszkowy" rozlać do słoiczków, szczelnie zakryć.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|