Sos morelowo-jabłkowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Jest doskonalym dodatkiem do pieczonych i smazonych mies, wedlin oraz pieczeni na zimno. Pasteryzowany moze byc przechowywany ponad rok.

Potrzebne składniki

• 50 dag suszonych moreli
• 2 duże winne jabłka
• 3 duze cebule
• 12,5 dag rodzynek
• 2 szklanki octu winnego
• łyżeczka mielonych nasion gorczycy
• łyżeczka drobno pokrojonego świeżego imbiru
• pół łyżecki mielonego ziela angielskiego
• 1,5 łyżeczki soli
• 25 dag cukru

Etapy przyrządzania

1
Umyte morele pokroic w cienkie paski, rodzynki sparzyc, odsaczyc. Obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka zetrzec na tarce o duzych otworach. Wszystkie składniki włożyc do rondla, zalac octem winnym, doprowadzic do wrzenia, po czym gotowac na malym ogniu, czesto mieszajac, około godziny. Gorący sos rozlać do słoiczków, zakryć, pasteryzować przez 10-15 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher