|
||||||||||
Suflet morelowyKrótki opis potrawyDla smakoszy moreli!!Potrzebne składniki 1kg moreli 8-9 łyżek cukru pół szklanki mleka kieliszek likieru morelowego łyżka masła 4 jaja Etapy przyrządzania1
Morele sparzyc, obrac ze skorki, pokroic na polowki, usunac pestki, ulozyc w wysmarowanym maslem naczyniu zaroodpornym. Żółtka utrzec na piane z cukrem (6-7 łyżek), po czym stopniowo dodawac gorace mleko, ubijajac trzepaczką. Połączyc z likierem, wymieszac, wylac na morele. Ubić na sztywno piane z bialek z dwiema łyżkami cukru, wyłożyc na morele, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec na zloto.
Ostrożnie wyjąć, natychmiast podawac. Mozna tez jest suflet na zimno .
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|