Brzoskwinie pieczone

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać jako deser lub wykwintny dodatek do pieczonego drobiu albo ryb.

Potrzebne składniki

• 1 kg brzoskwin
• cwierc szklanki konfitur z wisni
• 100 ml wisniowki
• 5 bialek
• 6 łyżek cukru pudru
• łyżka posiekanej skorki pomaranczowej
• cynamon

Etapy przyrządzania

1
Z bialek i cukru pudru ubic sztywno piane. Brzoskwinie umyc, wytrzec, przekroic na pol, wyjac pestki, wypelnic konfiturami, skropic wisniowka. Ułożyc w naczyniu zaroodpornym, pokryc piana, posypac cynamonem i skórka pomarańczowa. Zapiekac ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher