|
||||||||||
Sos brzoskwiniowy do wędlinKrótki opis potrawyPyszny dodatek do wędlin.Potrzebne składniki 4 połowki brzoskwin z puszki winne jabłko pol cytryny 5 dag rodzynek kieliszek wodki czystej 3-4 łyżki majonezu 2 straki papryki konserwowej mielona papryka, sol, pieprz Etapy przyrządzania1
Rodzynki umyc, odsaczyc, wsypac do miseczki, zalac wodka. Jabłko obrac, pokroic w kostkę, skropic sokiem z cytryny. Pokroic w kostkę brzoskwinię i pprykę. Majonez utrzec z sola, spora szczypra pieprzu i mielnej papryi.
W szklanym naczyniu wymieszac rodzynki z brzoskwiniami, jablkiem i papryka. Polac majonezem, wstawic do lodowki na godzine. Podawac do wedlin z drobiu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|