|
||||||||||
Barszcz ukraińskiKrótki opis potrawybarszczPotrzebne składniki majonez - 1/2 szkl. kostki rosołowe - 2 szt. pęczek włoszczyzny z kapustą biała fasola - 1/2 szkl. cebula - 1 szt. duże ziemniaki - 4 szt. duże buraki - 4 szt. przecier pomidorowy - 1 łyżka(i) koncentrat z buraków - 2 łyżka(i) żabki czosnku - 2 szt. sok z cytryny cukier sól pieprz Etapy przyrządzania1
Fasolę moczyć kilka godzin, ugotować. Buraki ugotować, zetrzeć, zalać 2 szklankami wrządku, odstawić na godzinę, odcedzić. Rozpuścić kostki rosołowe w litrze wrzontku, dodać buraki, włoszczyznę, ziemniaki i cebulę, posztakowaną kapustę, fasolę i przecier pomidorowy. Doprawić koncentratem z buraków, czosnkiem roztartym z dolą, sokiem, cukrem i pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|