|
||||||||||
Marchewka "zielona"Krótki opis potrawyPodawac do mies lub jako wegetariańska przekąskePotrzebne składniki 1-2 marchewki po szklance listkow mniszka, szczytowych listków mlodych pokrzyw i szpinaku 2 lyżki lisci podagrycznika 2 łyzki masla łyżka soku z cytryny sól, pieprz, cukier Etapy przyrządzania1
Marchewke obrac, umyc, pokroic na cienkie platerki, wrzucic na patelnie na stopione maslo, chwile smazyc, lekko skropic woda i sokiem z cytryny. Dusic na niewielkim ogniiu ok 10 minut. Dodac umyte i osuszone cale listki mniszka, pokrzywy i szpinaku i podagrycznika, delikatnie wymiesZac, dusic przez ok. 15 minut, doprawic do smaku sola i pieprzem i cukrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|