Marchewka "zielona"

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do mies lub jako wegetariańska przekąske

Potrzebne składniki

• 1-2 marchewki
• po szklance listkow mniszka, szczytowych listków mlodych pokrzyw i szpinaku
• 2 lyżki lisci podagrycznika
• 2 łyzki masla
• łyżka soku z cytryny
• sól, pieprz, cukier

Etapy przyrządzania

1
Marchewke obrac, umyc, pokroic na cienkie platerki, wrzucic na patelnie na stopione maslo, chwile smazyc, lekko skropic woda i sokiem z cytryny. Dusic na niewielkim ogniiu ok 10 minut. Dodac umyte i osuszone cale listki mniszka, pokrzywy i szpinaku i podagrycznika, delikatnie wymiesZac, dusic przez ok. 15 minut, doprawic do smaku sola i pieprzem i cukrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher