marchewka zapiekana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do pieczonych lub smazonych bialych mies

Potrzebne składniki

• 50 dag marchewek
• pol szklanki smietanki
• 15 dag rodzynek
• 2 łyżki masła
• łyŻeczka miodu
• 2 łyżki posiekanych orzechow włoskich
• sól

Etapy przyrządzania

1
Marchewke oskrobac, umyc i pokroic na plasterki. Na patelni rozgrzac maslo i zrumienic na nim marchewke. Dokladnie wymieszac smietane z rodzynkami, miodem i szczypta soli. Usmazona marchewke przelozyc do naczynia zaroodpornego, polac smietanka, posypac orzechami, wstawic do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekac 10-15 minut
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher