|
||||||||||
marchewka zapiekanaKrótki opis potrawyPodawac do pieczonych lub smazonych bialych miesPotrzebne składniki 50 dag marchewek pol szklanki smietanki 15 dag rodzynek 2 łyżki masła łyŻeczka miodu 2 łyżki posiekanych orzechow włoskich sól Etapy przyrządzania1
Marchewke oskrobac, umyc i pokroic na plasterki. Na patelni rozgrzac maslo i zrumienic na nim marchewke. Dokladnie wymieszac smietane z rodzynkami, miodem i szczypta soli. Usmazona marchewke przelozyc do naczynia zaroodpornego, polac smietanka, posypac orzechami, wstawic do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekac 10-15 minut
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|