|
||||||||||
Makaron z warzywami i parmezanemKrótki opis potrawymakaronPotrzebne składniki kostki bulionu - 2 szt. makaron świderki - 25 dag oliwa - 2 łyżka(i) po pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej mała cukinia - 1 szt. marchewka - 1 szt. ząbek czosnku starty parmezan - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Makaron ugotować al dante w wodzie z kostkami bulionowymi, odcedzić. Z papryk usunąć gniazda nasienne. Pokroić w paseczki. Marchewkę pokroić w kostkę, cukinię na kawałki. Posiekać czosnek. Oliwę mocno rozgrzać. Wrzucić czosnek, chwilę smażyć. Dołożyć po kolei warzywa (najpierw paprykę potem marchewkę, a na końcu cukinię. Pozem smażyć na małym ogniu ok 15 minut. Dodać makaron. Wymieszać z warzywami, chwilę podgrzać. Przed podaniem posypać parmezanem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|