|
||||||||||
Marchewka smazona oryginalnaKrótki opis potrawyPodawac do pieczonego drobiu, pieczeni cielecej lub filetow schabu, indyka lub cielecinyPotrzebne składniki 50 dag marchewki 2 jajka łyzka cukru ćwierć łyżeczki skorki otartej z cytryny 3 łyżka masła sól Etapy przyrządzania1
Marchewki oskrobac, umyc, pokroic na cwiartki, wlozyc do garnka, zalac lekko osolona goraca woda i gotowac przez 10-15 minut. Miekkie wyjac łyżka cedzakowa, osuszyc. Jaja utrzec z cukrem i skorka z cytryny do bialosci. Kawałki marchewki obtaczac w utartych jajach, smazyc na rumiano na stopionym masle, odsaczac od tłuszczu na bibule.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|