|
||||||||||
Papryka faszerowana ryżem i mięsemKrótki opis potrawypapryka faszerowanaPotrzebne składniki kostka bulionu - 1/2 szt. duża papryka - 1 szt. ugotowany ryż - 4 łyżka(i) drobiowe mięso mielone - 5 dag cebula - 1/2 szt. pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na łyżeczce oleju z mielonym mięsem. Dodać ugotowany ryż, wymieszać, chwilę podsmażyć. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne i napełnić farszem. Wstawić do żaroodpornego naczynia. Pół kostki bulionu zalać 200 ml wrzącej wody. Bulionem podlać paprykę w żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika. Piec ok 30 minut w temp 180 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|