|
||||||||||
Marchewka glazurowanaKrótki opis potrawyPodawac do pieczonej cieleciny, filetow z drobiu lub cielecinyPotrzebne składniki 1 kg marchewki 2 łyżka masła sok i skórka otarta z duzej pomarańczy sól, biały pieprz, łyżka cukru Etapy przyrządzania1
Marchewke oskrobac, umyc , pokroic na plasterki, wrzucic do lekko osolonego wrzatku, gotowac przez 10 minut, odcedzic. W rondlu stopic maslo, wsypac cukier, pieprz, otarta skorke, wlac sok z pomaranczy, gotowac mieszajac , az sie cukier rozpusci. Wrzucic marchewke i gotowac na malym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu potrząsajac rondlem, aby marchewka bylo rowno pokryta sosem. Słodki sok powinien sie lekko skarmelizowac.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|