|
||||||||||
Babka z rodzynkamiKrótki opis potrawybabkaPotrzebne składniki margaryna - 13 dag mąka - 45 dag cukier - 13 dag jajka - 3 szt. mleko - 1/2 szkl. drożdże - 5 dag rodzynki - 5 dag cukier waniliowy - 1 op. aromat waniliowy Etapy przyrządzania1
W podgrzanym mleku rozpuścić cukier i margarynę, ostudzić. Dodać ubite na puszystą masę jajka. Posypać ją rozkruszonymi drożdżami. Po chwili lekko wymieszać. Naczynie z rozczynem nakryć ściereczką. Odstawić na 12 godzin w miejsce o temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać dodać do rozczynu, wymieszać. Wsypać rodzynki, dodać kilka kropel aromatu i cukier waniliowy. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy babkowej. Piec ok 40 min w temp 210 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|