Babka z rodzynkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

babka

Potrzebne składniki

• margaryna - 13 dag
• mąka - 45 dag
• cukier - 13 dag
• jajka - 3 szt.
• mleko - 1/2 szkl.
• drożdże - 5 dag
• rodzynki - 5 dag
• cukier waniliowy - 1 op.
• aromat waniliowy

Etapy przyrządzania

1
W podgrzanym mleku rozpuścić cukier i margarynę, ostudzić. Dodać ubite na puszystą masę jajka. Posypać ją rozkruszonymi drożdżami. Po chwili lekko wymieszać. Naczynie z rozczynem nakryć ściereczką. Odstawić na 12 godzin w miejsce o temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać dodać do rozczynu, wymieszać. Wsypać rodzynki, dodać kilka kropel aromatu i cukier waniliowy. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy babkowej. Piec ok 40 min w temp 210 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher