|
||||||||||
Zupa fasolowaKrótki opis potrawyBardzo pyszna.:)Potrzebne składniki porcja rosołowa - 1 szt. fasola - 20 dag włoszczyzna - 1/2 pęczka ziemniaki - 3-4 szt. sol i pieprz koncentrat pomidorowy cebula czosnek - 1 ząbek(ząbki) natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Mięso opłukać, zalać zimną wodą, włożyć obraną cebulę i czosnek, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 40 minut, po 15 minutach dodać wcześniej namoczoną fasolę. Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić, opłukać i obrać. Ziemniaki pokroić, włożyć do wywaru razem z włoszczyzną, przyprawić do smaku, ugotować. Do ugotowanej zupy dodać przecier pomidorowy, wymieszać, doprowadzić do wrzenia (można go przedtem poddusić 5 minut z łyżką masła - zupa będzie smaczniejsza, ale bardziej kaloryczna). Zupę rozlać do talerzy, posypać natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|