Zupa fasolowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo pyszna.:)

Potrzebne składniki

• porcja rosołowa - 1 szt.
• fasola - 20 dag
• włoszczyzna - 1/2 pęczka
• ziemniaki - 3-4 szt.
• sol i pieprz
• koncentrat pomidorowy
• cebula
• czosnek - 1 ząbek(ząbki)
• natka pietruszki

Etapy przyrządzania

1
Mięso opłukać, zalać zimną wodą, włożyć obraną cebulę i czosnek, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem 40 minut, po 15 minutach dodać wcześniej namoczoną fasolę. Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić, opłukać i obrać. Ziemniaki pokroić, włożyć do wywaru razem z włoszczyzną, przyprawić do smaku, ugotować. Do ugotowanej zupy dodać przecier pomidorowy, wymieszać, doprowadzić do wrzenia (można go przedtem poddusić 5 minut z łyżką masła - zupa będzie smaczniejsza, ale bardziej kaloryczna). Zupę rozlać do talerzy, posypać natką pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher