Ciasto orzechowe nasączone rumem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ciasto

Potrzebne składniki

• mąka - 20 dag
• orzechy laskowe - 25 dag
• margaryna - 25 dag
• cukier - 17 dag
• cukier waniliowy
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• rum - 5 łyżka(i)
• sól
• tabliczka czekolady deserowej

Etapy przyrządzania

1
15 dag orzechówzmielić z zarumienić, przestę posiekać. Rozetrzeć margarynę na puszystą masę. Ucierając dodać cukier, cukier waniliowy, szczypte soli, jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać po łyżce do masy, zmiksować. Dodać orzechy i posiekaną czekoladę. Ciasto piec godzine w temp 200 C. Jeszcze gorące nasączyć rumem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher