Suflet Brzoskwiniowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Doskonały

Potrzebne składniki

• jajko - 1 szt.
• cukier - 1 łyżeczka(i)
• twarożek - 30 g
• skorka pomarańczowa
• szczypta mąki ziemniaczanej
• garść orzechow pistacjowych
• cukier puder
• brzoskwinia

Etapy przyrządzania

1
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twarożek, skórkę pomarańczową. Białko ubić na sztywną pianę z łyżeczką cukru, 1/3 piany dodać do masy żółtkowej, wymieszać. Foremkę wysmarować tłuszczem , obsypać mąką, wypełnić masą do 2/3 wysokości i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza, piec 20 minut. Gotowy suflet posypać cukrem pudrem, posiekanymi orzechami pistacjowymi i udekorować brzoskwinią pokrojoną w plasterki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher