|
||||||||||
Sos grzybowyKrótki opis potrawyWspaniały smakPotrzebne składniki suszone grzyby - 2 dag mąka - 2 łyżka(i) śmietana - 1/2 szkl. sol pieprz Etapy przyrządzania1
Grzyby myjemy i moczymy 2-3 godz. w zimnej wodzie i w tej samej wodzie gotujemy. Gdy są już miękkie, wyjmujemy je i drobno siekamy, mąkę rozprowadzamy zimną wodą i łączymy z wywarem grzybowym Doprawiamy i zagotowujemy.Po zdjęciu z ognia mieszamy ze śmietaną.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|