Wieprzowina z morelami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z makaronem lub ryzem, posypana drobno pokrojonym szczypiorkiem

Potrzebne składniki

• 80 dag łopatki wieprzowej bez kosci
• łyżka soku z cytryny
• 50 dag moreli
• 2 pęczki cebuli dymki
• 2-3 ząbki czosnku
• 4 łyżki oleju
• szklanka lekkiego bulionu
• 2 łyżki miodu
• łyżeczka mielonej papryki , sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Dymkę (bez szczypiorku) umyc, pokroic. Obrany czosnek posiekac, utrzec z sola. Mieso umyc, osuszyc, pokroic w kostke, skropic sokiem z cytryny. W rondlu rozgrzac olej, wrzucic mieso i chwile zmarzyc na silnym ogniu. Dodac miod, cebule i czosnek, oproszyc pieprzem, wlac bulion, dusic przez 45-55 minut, dodac mielona papryke i pokrojone cwiartki moreli. Dusic ok.15 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher