|
||||||||||
Wieprzowina z morelamiKrótki opis potrawyPodawać z makaronem lub ryzem, posypana drobno pokrojonym szczypiorkiemPotrzebne składniki 80 dag łopatki wieprzowej bez kosci łyżka soku z cytryny 50 dag moreli 2 pęczki cebuli dymki 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju szklanka lekkiego bulionu 2 łyżki miodu łyżeczka mielonej papryki , sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Dymkę (bez szczypiorku) umyc, pokroic. Obrany czosnek posiekac, utrzec z sola. Mieso umyc, osuszyc, pokroic w kostke, skropic sokiem z cytryny.
W rondlu rozgrzac olej, wrzucic mieso i chwile zmarzyc na silnym ogniu. Dodac miod, cebule i czosnek, oproszyc pieprzem, wlac bulion, dusic przez 45-55 minut, dodac mielona papryke i pokrojone cwiartki moreli. Dusic ok.15 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|