Filety z soli z pomaranczami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z ryżem na sypko lub frytkami

Potrzebne składniki

• 4 filety z soli
• łyżka soku z cytryny
• pomarancza
• 2 łyżki soku i łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
• 2 łyżki oleju
• łyżka płatków migdałowych
• gałka muszkatołowa, sól,pieprz
• tłuszcz do formy

Etapy przyrządzania

1
Filety umyc i odsaczyc, skropic sokiem z cytryny, oproszyc galka. Pomarańcze obrac, pokroic na cienkie plasterki, usunac pestki. Naczynie zaroodporne wysmarowac tluszczem, ulozyc filety, na kazdym polozyc plasterki pomaranczy. Sok i skorke z pomaranczy wymieszac z olejem, sola, galka muszkatolowa i pieprzem, polac filety, posypac migdalami, przykryc folia aluminiowa, wstawic do nagrzanego piekarnika, piec przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Po 10-12 minutach pieczenia zdjąć folie!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher