Zupa z kukurydzy z czosnkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z grzankami z bułki lub razowego chleba

Potrzebne składniki

• 6 ugotowanych kolb kukurydzy
• mała główka czosnku
• mała cebula
• 5 szklanek mleka
• szklanka śmietany
• 3 łyżki masła
• gałka muszkatołowa
• 1-2 łyżki posiekanej pietruszki
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Z kolb kukurydzy wyluskac ziarna. Polowe ziaren zmiksowac z przegotowanym mlekiem, śmietana, szczypta gałki muszkatołowej, sola i pieprzem. Cebule i czosnek obrac, drobno posiekac. W rondlu stopic masło, wrzucic cebule i czosnek, chwile smazyc, mieszajac wlac zmiksowane ziarna kukurydzy, gotowac na małym ogniu przez 2-3 minuty, dodac pozostale ziarna kukurydzy i gotowac dalsze 2-3 minuty. Przed podaniem posypac natka!!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher