|
||||||||||
Zupa z kukurydzy z czosnkiemKrótki opis potrawyPodawać z grzankami z bułki lub razowego chlebaPotrzebne składniki 6 ugotowanych kolb kukurydzy mała główka czosnku mała cebula 5 szklanek mleka szklanka śmietany 3 łyżki masła gałka muszkatołowa 1-2 łyżki posiekanej pietruszki sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Z kolb kukurydzy wyluskac ziarna. Polowe ziaren zmiksowac z przegotowanym mlekiem, śmietana, szczypta gałki muszkatołowej, sola i pieprzem. Cebule i czosnek obrac, drobno posiekac. W rondlu stopic masło, wrzucic cebule i czosnek, chwile smazyc, mieszajac wlac zmiksowane ziarna kukurydzy, gotowac na małym ogniu przez 2-3 minuty, dodac pozostale ziarna kukurydzy i gotowac dalsze 2-3 minuty. Przed podaniem posypac natka!!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|