|
||||||||||
Sernik PIANKAKrótki opis potrawyBardzo łatwy w przygotowaniu, delikatny serniczek. Rozpływa się w ustach:]Potrzebne składniki ser biały - 1 kg jajka - 5 szt. budyń waniliowy - 1 op. cukier - 1 szkl. olej - 3/4 szkl. mleko - 3/4 szkl. biszkopty okrągłe - 1 op. Przydatne akcesoriaMisa, mikser, tortownicaEtapy przyrządzania1
Ser ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy 1 jajko i 4 żółtka, dodajemy mleko, olej. Wsypujemy budyń i rodzynki (wcześniej sparzone i obtoczone w mące). Ubijamy pianę z 4 białek i mieszamy z ciastem serowym.
2
Tortownice wykładamy biszkoptami, wylewamy ciasto i wkładamy do piekarnika. Czas pieczenia:ok 1h, w 170 st.
UwagiDo ciasta używamy sera gotowego zmielonego. Po upieczeniu sernik może wydawać się nam rzadki, trzeba go zostawić w formie do ostygnięcia. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|