|
||||||||||
Zupa owocowa świątecznaKrótki opis potrawyZupę podawać schłodzoną, z kruchymi ciasteczkami, przybraną plasterkami pomarańczyPotrzebne składniki 3 gruszki 2 brzoskwinie 4 pomarańcze cytryna 2 szklanki białego wina deserowego szklanka przegotowanej wody 2 łyżki miodu 2 żółtka Etapy przyrządzania1
Pomarańcze i cytryne wyszorowac, sparzyc, osuszyc, pozostałe owoce umyc i odsaczyc. Gruszki i brzoskwinie obrac, oczyscic z pestek, zalac woda i gotowac przez 10 minut, ostudzic i zmiksowac, przetrzec przez sito. Z jednej pomaranczy zetrzec skorke, z trzech pomaranczy i cytryny wycisnac sok, wlac do wina, dodac otarta skorke i podgrzac. Żółtka utrzec z miodem i winem, połączyć ze zmiksowanymi owocami, oziebic. Pozostałą pomarańcze pokroic na cienkie plasterki (do dekoracji)
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|