|
||||||||||
Zupa krem z marchewki świątecznaKrótki opis potrawyZupe podawac gorącą, posypana płatkami migdałowymi i skórka pomaranczową, przybrana listkami miety.Potrzebne składniki 60 dag marchewki 2-3 małe ziemniaki 10 dag masła 3 szklanki bulionu z kostki pół szklanki śmietanki 30% pół szklanki winiaku sól, cukier 10 dag płatków migdałowych łyżka drobno pokrojonej usmażonej w cukrze skórki pomarańczowej listki mięsty do dekoracji Etapy przyrządzania1
Marchewke i ziemniaki obrac, umyc, pokoric w kostke. W rondlu rozgrzac maslo, wrzucic warzywa i mieszajac chwile smazyc na silnym ogniu. Zalac goracym bulionem, doprowadzic do wrzenia, po czym zmniejszyc ogien i gotowac ok.30 minut. Lekko przestudzic, zmiksowac, zagotowac, dodac smietankei winiak,doprawic sola i cukrem, wymieszac, podgrzac. Płatki migdałowe uprażyc na suchej patelni na złoty kolor (do dekoracji)
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|