Zupa krem z marchewki świąteczna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupe podawac gorącą, posypana płatkami migdałowymi i skórka pomaranczową, przybrana listkami miety.

Potrzebne składniki

• 60 dag marchewki
• 2-3 małe ziemniaki
• 10 dag masła
• 3 szklanki bulionu z kostki
• pół szklanki śmietanki 30%
• pół szklanki winiaku
• sól, cukier
• 10 dag płatków migdałowych
• łyżka drobno pokrojonej usmażonej w cukrze skórki pomarańczowej
• listki mięsty do dekoracji

Etapy przyrządzania

1
Marchewke i ziemniaki obrac, umyc, pokoric w kostke. W rondlu rozgrzac maslo, wrzucic warzywa i mieszajac chwile smazyc na silnym ogniu. Zalac goracym bulionem, doprowadzic do wrzenia, po czym zmniejszyc ogien i gotowac ok.30 minut. Lekko przestudzic, zmiksowac, zagotowac, dodac smietankei winiak,doprawic sola i cukrem, wymieszac, podgrzac. Płatki migdałowe uprażyc na suchej patelni na złoty kolor (do dekoracji)
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher