|
||||||||||
Krewetki czosnkoweKrótki opis potrawykuchnia włoskaPotrzebne składniki czosnek - 2 ząbki krewetki królewskie - 10 szt. bazylia - pęczek oliwa - 4 łyżka(i) sól pieprz odrobina soku z cytryny cząstki cytryny do dekoracji Etapy przyrządzania1
Krewetki delikatnie oczyścić, opłukać, osuszyć. Listki bazylii oderwać od łodyżek. Rozgrzać połowę oliwy, zeszklić psiekany czosnek. Włożyć krewetki, smażyć 3-4 minuty, często obracając. Posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Dodać bazylię, skropić resztą oliwy. Udekorować cząstkami cytryny
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|