|
||||||||||
Pikantny makaron z chiliKrótki opis potrawymakaronPotrzebne składniki makaron typu rurki - 80 dag sól pieprz czosnek - 3-5 ząbków papryczki chili - 2 szt. oliwa - 80 ml pęczek natki pietruszki Etapy przyrządzania1
Makaron wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować al dante, według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać, pokroić w kosteczkę. Oczyścić papryczki chili, drobno posiekać. Rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek i chili. Dodać dokładnie osączony makaron i listki natki, smażyć jeszcze chwilę. Doprawić na pikantnie solą i pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|