|
||||||||||
Karkówka pieczona z suszonymi owocamiKrótki opis potrawyWykwintny obiadPotrzebne składniki karkówka bez kości - 700 g suszone śliwki i morele - po 100 g białe wytrawne wino - 150 ml olej - 4 łyżka(i) czosnek - 4 curry - 1 łyżeczka(i) sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Umytą, oczyszczoną i osuszoną karkówkę nacieramy mieszanką czosnku, curry, soli i pieprzu. Odstawiamy na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Tak przygotowane mięso obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zarumienienia. Przekładamy do brytfanny, dodajemy owoce i zalewamy winem z dodatkiem cukru. Pieczemy około 90 minut w temperaturze 140 - 150 stopni C, podlewając sosem z pieczenia. Ugotować kopytka i dodać pod koniec pieczenia do karkówki by sie zarumieniły. Podajemy pokrojoną plastry, z kopytkami polanymi sosem i owocami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|