|
||||||||||
Zapiekanka ziemniaczanaKrótki opis potrawyzapiekankaPotrzebne składniki ziemniaki - 50 dag pieczarki - 20 dag sól pieprz oliwa - 2 łyżka(i) szpinak - 30 dag średnia cebula ząbek czosnku owczy ser - 15 dag czarne oliwki - 8 dag Etapy przyrządzania2
3
Szpinak oczyścić, opłukać, odsączyć. Obrać czosnek i cebulę, pokroić w kostkę. Wyjąć pieczarki z garnka, włożyć szpinak z czosnkiem i cebulą. dusić na średnim ogniu, aż szpinak zmięknie. Przyprawić solą oraz pieprzem. Nieodparowany płyn odlać, wrzucić usmażone pieczarki.
4
Ziemniaki odcedzić, przestudzić, pokroić w plasterki. Ułożyć w naczyniu, na środku umieścić szpinak z grzybami. Posypać pokryszonym serem i oliwkami. Piec 25 minut w temp 200 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|