Zapiekanka ziemniaczana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zapiekanka

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 50 dag
• pieczarki - 20 dag
• sól pieprz
• oliwa - 2 łyżka(i)
• szpinak - 30 dag
• średnia cebula
• ząbek czosnku
• owczy ser - 15 dag
• czarne oliwki - 8 dag

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki obrać, włożyć do lekko osolonego wrzątku, gotować 15 minut
2
Pieczarki dobrze oczyścić, pokroić w plasterki. Rozgrzać w garnku oliwę, mieszając, smażyć grzyby 2-3 min
3
Szpinak oczyścić, opłukać, odsączyć. Obrać czosnek i cebulę, pokroić w kostkę. Wyjąć pieczarki z garnka, włożyć szpinak z czosnkiem i cebulą. dusić na średnim ogniu, aż szpinak zmięknie. Przyprawić solą oraz pieprzem. Nieodparowany płyn odlać, wrzucić usmażone pieczarki.
4
Ziemniaki odcedzić, przestudzić, pokroić w plasterki. Ułożyć w naczyniu, na środku umieścić szpinak z grzybami. Posypać pokryszonym serem i oliwkami. Piec 25 minut w temp 200 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher