|
||||||||||
ciasto cytrynkoweKrótki opis potrawypyszne ciastoPotrzebne składniki ciasto - 1 masa - 1 lukier - 1 Etapy przyrządzania1
Ciasto
Margarynę roztopić i wystudzić
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać po 1 żółtku cały czas ubijając. Następnie dodać Mąkę z proszkiem, skórkę z cytryn i na końcu roztopioną margarynę. Wymieszać wszystko dokładnie.
Piec około 35 min. Po wystudzeniu ciasto przeciąć na pół
Masa
Odlać 1/2 szklanki mleka, a pozostałą ilość zagotować.
Do gorącego mleka dodać cukier i masło
Mąkę i mąkę ziemniaczaną wymieszać w pół szklanki mleka i wlać do gorącej masy. Masę pogotowac do zgęstnienia.
Gorącą masą przełozyc placki.
Na wierzchu polac lukrem
Lukier
sok połączyć z cukrem ucierać do uzyskania płynnej masy
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|