|
||||||||||
Panga w sosie cytrynowymKrótki opis potrawyNajlepsza rybkaPotrzebne składniki filety z pangi - 4 sok z 1 cytryny masło - 30 g drobno starty żółty ser - 100-150 g czosnek - 2 oliwa lub olej - 50 ml pieprz, sól, ewentualnie świeże lub suszone zioła: tymianek, mięta pieprzowa, pietruszka lub koperek Etapy przyrządzania1
Filety rozmrażamy, odsączamy i suszymy ręcznikiem papierowym. Następnie nacieramy drobno posiekanym czosnkiem (1 ząbek) i przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce. Nacieramy brytfannę drugim ząbkiem czosnku oraz oliwą lub olejem. Układamy filety i zapiekamy je przez około 20 min w temperaturze 200 stopni C. Potem posypujemy rybę startym serem i układamy na każdym kawałku łyżeczkę masła. Wkładamy do pieczenia na 5-7 min
Smacznego
Jak podawać?Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniaczkami i surówkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|