Panga w sosie cytrynowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Dania z ryb
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Najlepsza rybka

Potrzebne składniki

• filety z pangi - 4
• sok z 1 cytryny
• masło - 30 g
• drobno starty żółty ser - 100-150 g
• czosnek - 2
• oliwa lub olej - 50 ml
• pieprz, sól, ewentualnie świeże lub suszone zioła: tymianek, mięta pieprzowa, pietruszka lub koperek

Etapy przyrządzania

1
Filety rozmrażamy, odsączamy i suszymy ręcznikiem papierowym. Następnie nacieramy drobno posiekanym czosnkiem (1 ząbek) i przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce. Nacieramy brytfannę drugim ząbkiem czosnku oraz oliwą lub olejem. Układamy filety i zapiekamy je przez około 20 min w temperaturze 200 stopni C. Potem posypujemy rybę startym serem i układamy na każdym kawałku łyżeczkę masła. Wkładamy do pieczenia na 5-7 min Smacznego

Jak podawać?

Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniaczkami i surówkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher