|
||||||||||
Sałatka z warzyw surowychKrótki opis potrawyPyszna sałatka - pełnia witamin.Potrzebne składniki 2-3 brokuly 4-5 lodyg selera naciowego pol kalafiora 3 marchewki Sos: 8 łyżek oliwy 3 łyżki octu balsamicznego lub 4 łyżki soku z cytryny łyżeczka musztardy ząbek czosnku ziola prowansalskie, sol,pieprz Etapy przyrządzania1
Brokuly i kalafior podzielic na mozliwe najmniejsze rozyczki, marchewke poszatkowac na cienki plasterki, lodygi selera obrac z wlokien i pokroic na centymetrowe plasterki. Wszystkie skladniki sosu wymieszac trzepaczka lub w sloiku typu twist. Polac salatke. Odstawic w chlodne miejsce na 12 godzin od czasu do czasu mieszajac, aby warzywa rowno nasiakly sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|