|
||||||||||
Chłodnik wiśniowo-winnyKrótki opis potrawyPyszny niespotykany chłodnik.Potrzebne składniki 2 szklanki wydrylowanych wiśni (ok.1 kg owoców) 3 szklanki lekkiego polslodkiego wina 2 szklanki jogurtu naturalnego szklanka kwasnej smietany 12% pol szklanki cukru sok z cytryny Etapy przyrządzania1
Wiśnie zalac winem, dodac cukier i gotowac, az cukier sie rozpusci. Lekko ostudzic, zmiksowac i przecudzic przez sito. Wlac - wg gustu - sok z cytryny. Do zimenj zupy dodac jogurt i smietane. Ochlodzic w lodowce.
Podawac z wafelkami lub kruchym, niezbyt slodkim ciastkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|