|
||||||||||
Zupa pomarańczowaKrótki opis potrawyPyszna niespotykana zupa.Potrzebne składniki 2 pomarancze 5 sporych marchewek cebula 2 plaskie lyzki masla lyzeczka zmielonych ziaren kolendry 4 szklanki rosolu drobiowego (z kostki) szklanka śmietanki 12% sól Etapy przyrządzania1
Cebule posiekac. Skorke z jednej pomaranczy otrzec na tarce, z drugiej - cienko skroic.
Rozgrzac maslo i smazyc cebule przez 3 minuty, dodac marchewke pokrojona w talarki oraz skorke pomaranczowa, smazyc przez 10 minut. Wlac rosol, gotowac przez 40 mniut. Odstawic i po lekkim przestygnieciu zmiksowac. Znow zagrzac zupe, laczac ja z polowa szklanki soku z pomaranczy, kolendra i smietanka. Skrojona skórke pomaranczowa posiekac i obgotoweac (2min), po czym odsaczyc i przybrac nia zupe.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|